Vi lever =)

Ja, vi lever. Vi har varit lite tysta men vi tror att det är för att det börjar bli lite vardag för oss här borta och vi vet inte riktigt vad vi ska skriva. Vi kan kalla det lite "blogg-kramp". Det som har hänt sen senast är att vår diktafon har lämnat denna värld. Vilket för oss är ett relativt stort problem. Som tur är har vi "bara" förlorat en intervju, vilket inte är så farligt då det var den sista med cheferna och det var en del upprepning men vi har 3 intervjuer kvar med anställda på SAS, en med en thailändsk chef på flygplatsen och en med en svensk chef på Volvo. Så förhoppningsvis fungerar det att spela in på Idas iPhone, så håll tummarna!
-
Annars har vi varit på MBK och shoppat en hel del (ja jag samantha har shoppat loss som aldrig förr men man ska ju göra det man är bra på, haha). Vi lägger upp bilder imorgon!
-
Imorgon, lördag, ska vi till Safari world som ligger en timme utanför Bangkok och vi är fast beslutna om att klappa både tigerbäbisar och apungar, så det ska bli roligt. Vi ska ta så mycket kort vi bara kan!!!
-
Ikväll har vi suttit på en bar för att ta ett par drinkar där vi mest trott att det fanns så kallade "glädjeflickor". Efter ca en timme där kom en av de anställda tjejerna och pratade med oss. Hon berättade ganska mycket om sitt liv och det fick oss verkligen att tänka till. Hennes dröm var inte att jobba på en bar utan att få läsa vid ett universitet till sjuksköterska eller lärare men att hon inte hade möjlighet till det då det är så dyrt. Vi vet ju att det är ett fattigt land och att det är som det är men att prata med någon om det fick det att bli så påtagligt. Vi har det sjukt bra i Sverige och det vi många gånger tar för givet är för dom en livsdröm! Det fick mig att emellanåt känna mig illa till mods då man vill kunna hjälpa dom men det går ju inte riktigt.
-
Nu ska vi lägga oss för att vi ska orka med morgondagen men vi lägger som sagt upp fler bilder imorgon!! Hoppas ni alla har haft en trevlig valborgsmässoafton!
-
Puss kram// Samantha

SAS

Jaha, nu har vi gjort den sista intervjun med avdelningscheferna på SAS. Samantha kommenterar;
-

-
Annars har vi nu precis tränat på gymmet och håller på att somna som vi brukar på eftermiddagarna...haha! Ska snart ut och äta italienskt ikväll, spaghetti och köttfärssås ;)
-
Puss&kram!! /Ida

Smålandsnytt

Hej allihopa! Jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur vi hamnade på Smålandsnytt, för er som inte vet och som har frågat.
-
Jag och Samantha hade genomfört intervjuer på SAS och varit där nästan hela dagen. Vi var trötta och sega när vi kom hem på eftermiddagen och det var därför vi lade oss vid poolen ;) Sen ringde min telefon. Det var dolt nummer men några dagar tidigare hade det också ringt ett dolt nummer utan att jag svarat så nu svarade jag och var beredd på att lägga på om det inte var någon jag kände. Rösten i luren var svensk och frågade direkt, utan att presentera sig: "- Hej Ida, är du i Thailand?" Jaaa... "-Var i Thailand?" I Bangkok... Nu tänkte jag att detta var väääldigt konstigt så det var tur att hon nu presenterade sig som Karin från Smålandsnytt. Sen var det bara roligt att hon ville genomföra en intervju såklart att vi ställer upp ;) Jag hade en fråga; hur fick hon tag på mig? Hon berättade om Smålandsnytts facebook-sida och att någon...(Viktoria) tipsade henne om oss genom denna.
-
Allt var en upplevelse och när vi såg klippet för första gången skrattade vi nästan ihjäl oss! Helt sjukt...hahaha!
-
I alla fall så har vi varit i Bangkok i en månad nu och det har gått så fort! Nu är det nerförsbacke och arbetet rullar på. Vi har en del kvar att skriva på slutet men måste samla in allt intervjumaterial först och det är vi snart klara med så vi ligger bra till enligt vår plan ;)
-
Hoppas alla har det bra hemma och att ni ska hitta på något kul i Valborg! Kramar från Ida! 

Kändisar!!!

Idag har vi haft lite intervjuer på SAS som gick bra, vi har dock inte sammanställt dem än men det kommer. Efter att vi genomfört vår andra intervju blev vi bjudna på lunch av en chef som heter Christine (hon som vi precis intervjuat) och hon bjöd oss på japanskt. Vår första tanke var "skit, vi tycker sushi är asäckligt" men vi log glatt och följde med. Till vår förvåning består japansk mat av så mycket mer än sushi. Vi åt dumplings, kött och fisk och det bästa är att vi åt med pinnar. Denna konst lärde vi oss att bemästra förvånansvärt fort och ingen är stoltare än oss nu =)
-
Kändisar, jovisst är vi det! Kolla in klippet:
-
Nu ska vi sova för en tuff dag vid poolen väntar imorgon (och så klart lite plugg). Livet som reportrar är tufft, vi behöver varva ner ;)
-
I´m Samantha Winter-Hall reporting live from Bangkok ;)

Poolning?

Igår var det toppenväder här i Bangkok, 33 grader i skuggan (lagom?!?) och 37 i solen. När jag frågade den thailändska servitören hur varmt det var idag så tittade han på mig och sa: "Very hot today, very hot!" och torkade svetten i ansiktet. Om en thailändare tycker det är "very hot" då är det varmt. Riktigt varmt. Men, där låg vi vid poolen och svettades. Det kändes som om poolen ändå var det enda ställe där vi kunde överleva igår eftermiddag...
-
Idag däremot vaknade vi lite senare än vanligt. Lite konstigt tyckte vi men när man kollade ut så var det alldeles mulet och grått, ingen sol som lyste upp rummet alls idag. Väldigt tråkigt. Vi hade tidigare i veckan planerat att åka till MBK (shoppingcentret) men eftersom hotellet avrått oss från att lämna hotellområdet ändrade vi planerna till en dag med "poolning" (mitt ord för att ligga vid poolen och sola).
-
-
Så nu i detta regn har även poolning planerna förstörts... Nu ligger vi och kollar film, lite slöa men funderar faktiskt på att senare utnyttja gymmet som finns på hotellet och springa lite. Kanske, kanske inte... :)
-
Såg på aftonbladet att "våren kommer till Sverige" denna helgen. Typiskt att det regnar i Bangkok då men ska inte klaga ;)
-
Hoppas allt är bra med alla hemma! Tänker en massa på er! Puss&kram! /Ida

Torsdag

Hej allihopa!
-
Igår var vi på SAS igen och genomförde intervju nr 2 och imorgon (fredag) ska vi göra ännu en, den sist för veckan. Vi har inte kunnat genomföra så många denna vecka på grund av allt kaos som den där vulkanen har ställt till med ;) Men på måndag har vi tre intervjuer till inbokade och eventuellt en lunch med en av cheferna, så det ska bli spännande och trevligt!
-
Igår var vi och åt på en Thailändsk restaurang här i närheten, helt ok mat men däremot kände vi oss en aning ut tittade av servitörerna men de vill ju bara vara hjälpsamma och trevliga. Dock är det något vi känner att vi har svårt att vänja oss vid.
-
Såhär såg det ut där vi åt.
-
Efter middagen gick vi till den salongen där vi tidigare fixade vår naglar för att jag(Samantha) behövde klippa mitt slitna hår. Först var jag lite tveksam men efter ett tag tog jag det stora steget. Jag betalade ca 70kr för min klippning och då fick jag håret tvätta, huvudet masserat, håret toppat (väääldigt noggrant) och sedan fönat. Och det var det verkligen värt! Inga tovor i mitt hår så långt ögat kan nå!!! =)
Såhär blev resultatet!
-
Som ni därhemma säkert har hört har det varit 5 granatexposioner här i Bangkok ikväll. Detta ligger en bit ifrån oss.
Detta är en karta över Sky Train. Vi bor vid stationen ASOKE och demonstranterna håller till vid SIAM och RATCHADAMRI. Det var vid stationen SALA DAENG som minst en av explosionerna var, så nu vet ni lite bättre var det ligger i förhållande till var vi bor. Vi kommer naturligtvis inte åka i närheten av allt det där och håller oss uppdaterade varje dag. Så ingen oro nu därhemma!
-
Hoppas ni alla har det bra hemma och att snön som kom igår har smält bort!
P.S Vi har även pluggat en hel del =)
-
Puss kram / Samantha

SAS

Nu har vi varit på SAS och genomfört vår första intervju! Det kändes bra, hon vi intervjuade var väldigt snäll, rolig och lätt att prata med. Just nu sitter Samantha och sammanställer intervjun som vi spelade in på vår diktafon och jag sitter och skriver på inledningen till vår uppsats.
-
Se så koncentrerad hon är :)
-
Förresten så var det fullt med skandinaver på kontoret idag, vissa ville ha information om läget men de flesta ville på något sätt boka om sina biljetter... Jag tycker synd om dem!
-
Detta är dörrarna in till kontoret på SAS...
-
Håkan berättade i alla fall att ett plan hade lyft i natt så under kvällen och natten hade SAS 3 timmar på sig att samla in ca. 300 passagerare från hotellet som låg och sov. Det hade gått bra men SAS hade hållt på med detta till fyra på morgonen så hela kontoret var trötta idag.
-
Sen ska jag visa vad jag hittills har köpt med för er som är nyfikna (läs Idas mamma...) Bilden är inte så bra men alltid något ;)
-
Kanske dumt att ni inte ser vad som är i  askarna men det visar sig säkert en annan gång :)
-
För er som kommenterat, maten var väääldigt god igår!! Sen flyger vi hem 24 maj...om allt har repat sig då men det hoppas vi :) Nu ska vi ner till poolen en stund för det är vi värda ;)
-
Ha det bra!! Kram Ida

Sizzler...

Jag och Samantha har för tillfället ett nytt favorit-matställe. Sizzler. Några kanske vet vad det är? Här kan vi i alla fall få riktiga köttbitar vilket man saknar efter en hel del thai-mat (efter tre veckor...!) Så vi har besökt denna restaurang både i lördags och ikväll :)
-
Se så glad Samantha är för sina köttbitar...
-
Jag åt revben, väääldigt gott!!
-
Annars har vi faktiskt låst in oss på hotellrummet hela dagen idag eftersom vi var tvungna att skriva på arbetet en massa och förbereda oss på intervjuerna som ska påbörjas imorgon, spännande! Vi är lite oroliga att vi stör lite i deras arbete, de har ju en del att göra... När vi kom hem till hotellet idag så stod Håkan i lobbyn, ca kl.21:30, och pratade med en massa frågvisa resenärer som vill hem. De jobbar övertid men vi måste påbörja intervjuerna och det kommer inte ta alltför mycket tid av dem och de är så snälla och ställer upp en massa på oss så det går säkert bra :)
-
Puss&Kram!! /Ida

Lördag

Hej hej!
-
Innan jag berättar vad vi har haft för oss tänkte jag bara svara på ett par kommentarer: Vi hade det helt underbart på Koh Samet och Songkran festen var över förväntan! Får ni chans att uppleva det så gör det!!! (förutsatt att ni gillar vattenkrig)
-
Mamma: Ja, vi har hört och märkt av kaoset. Vårt hotell är fullt av strandsatta skandinaver som väntar på besked om när de får komma hem. Dessutom märkte vi det igår när vi var på SAS och skulle ha ledningsmöte, de hade en hel del att stå i om man säger så. Håkan nämnde att de hade över 600 inställda flyg så de har en hel del passagerare att ta hand om!
-
Idag när vi kom ner till frukosten var det hur mycket folk som helst där (alla strandsatta som jag nämnde nyss), vi fick till och med vänta på att få frukost?! (hör ni hur bortskämda vi börjar bli, haha) Nej, men det tog inte lång tid alls för oss att få ett bord och jag är otroligt imponerad över Thailändarnas organisationsförmåga! Trots allt kaos så lyckas de ändå vara glada och organiserade. Värt att studera då det påstås att den skandinaviska ledarstilen är den "bästa"...Nog om det.
-
Det regnade inatt, och åskade!!!, och de som känner mig vet att jag avskyr åska. Eller, i alla fall mullret. Men detta va inget muller utan ett : "Nu-jäklar-kommer-alla-dö-smäll"...typ. Så jag vaknar livrädd och vill helst krypa så nära Ida jag kan när jag inser att det är ju inte riktigt ok. Jag har ju faktiskt en image att tänka på, haha. Så i alla fall var det inget poolväder idag så vi gick ner till receptionen och kollade om det var ok att åka till MBK nu eftersom vi (läs samantha) hade ett shoppingsug som vi (läs samantha igen) var tvungna att göra nånting åt. Vi åkte iväg och efter ca "bara" 2 timmar var våra pengar slut! Vi hade tagit med oss för lite från början, vi reflekterade lite fort över det på dit vägen men tänkte att det får bli som det blir. Och det blev det. Så vi åkte hem och hämtade mer pengar, hahaha. Dock shoppade vi inte så mycket när vi kom tillbaka andra gången utan vi gick och åt och sen var vi på bio. Vi såg filmen "Clash of the titans" i 3D och den var bra! Så här såg vi ut i våra glasögon:
-
-
Nu ska vi lägga oss för imorgon väntar plugg och kanske lite solning vid poolen om solen behagar titta fram!
Puss puss/ Samantha

Koh Samet!

Vi har haft det riktigt bra och kul på Koh Samet men det är skönt att vara "hemma". Idag har vi varit på möte på SAS så vi kastades in i verkligheten efter vår minisemester. Nu är vi igång och har bokat in intervjuer inför nästa vecka. Allt känns bra men nu blir det helg ;)
-
Vi åkte buss i 3,5 timmar för att komma till hamnen Ban phae. Därefter tog vi båten i 30 minuter för att komma till Koh Samet.
-
På bussen till Ban phae
-
Framme i Ban phae, i bakgrunden syns "bryggan" till piren...
-
Vi åkte en större båt men denna kille tog sig till ön på sitt hemmasnickrade vis
-
Här bodde vi, måndag till torsdag. Våra grannar var svenska och pratglada... ;)
-
Det var fint och alldeles lagom stort
-
-
Vägen ner till stranden, ca 100 meter
-
Det var varmt!
-
Det var en massa hundar på stränderna, de letade efter minsta lilla skugga de kunde hitta och la sig där
-
Vi köpte saronger, ett mycket bra plagg när det är så varmt!
-
Detta var första heldagen (tisdag) som vi var på Koh Samet och vi tog det lugnt. På kvällen åt vi och gick runt för att kolla läget. Det var första dagen på Songkran (vattenfestivalen) men vi märkte inte av det så mycket utan fick bara lite vatten på oss. Dagen efter gick vi ut och träffade en massa kul folk. Tyvärr tog vi inte med kameran men nu i efterhand var det nog bra för vi blev dränkta i vatten! Vi hade riktigt kul och deltog i vattenkriget vilket fick sina konsekvenser. Vi träffade en kille som heter Luis, han kommer från USA och hade kamera med sig så vi ska få bilder av han snart. Då lägger vi nog upp några här :)
-
När vi skulle åka hem kändes det bra att lämna och komma tillbaka till Bangkok. Vi tog båten tillbaka i värmen och den var proppfull, antar att fler än vi ville hem eftersom Songkran nu var slut. När vi kom på bussen och hade åkt nästan halva tiden small det till och bussen rökfylldes... Ååååånej, tänkte vi (även om det tog tid för oss att fatta att det var däcket som hade sprängts...) Alla gick av och vi hade inte en aning om vad som skulle hända, de kunde väl inte köra vidare med detta?
-
-
Det var det "inre" däcket som sprängts, det andra var helt.
-
Såhär glada var vi
-
Efter ett tag gav de tecken om att alla skulle gå på och då hade de bankat tillbaka sladdar och luckor som lossnat och körde vidare i ca 30km/h. Det började smälla en massa i hjulhuset men vi stannade inte. Tillslut kunde vi inte köra längre så chauffören stannade och en annan buss kom som vi hoppade på. Det bör nämnas att vi var en full buss och bussen vi fick byta till var halvfull så det blev lite trångt.
-
Allt gick bra tillslut ändå och vi är glada över att vara tillbaka i Bangkok!
-
Kramar till er hemma i Sverige, vi hör att det är fint väder hemma :) /Ida

En "vanlig" dag

Hej hej hallå!
Idag har varit en lugn och bra dag. Vi hade inlämning vid 12 svensk tid så vi har pluggat en hel del. Det var ingen större inlämning utan mer en uppdatering i hur långt vi har kommit och hur våra planer inför projektets genomförande ser ut. Så det var ändå ganska skönt att få iväg det =) Annars har det inte hänt så fasligt mycket. Vi har ätit middag på en italiens restaurang som vi absolut kommer besöka igen. Pastan var riktigt god och för en gångs skull var vi riktigt hungriga också, så allt åkte ner i lilla magen.
-
Imorgon bär det av till Koh Samet och det ska bli riktigt riktig roligt! Vi kommer ta en taxi till östra busstationen där vi kommer hoppa på en buss som åker till hamnen. Bussresan ska ta ca 2.5timme sen tar båten ut till ön ca 30min. Stället vi ska bo på i tre nätter heter Sammed Villas och ni kan kolla på bilder på www.samedvillas.com. Vi kommer inte ta med oss våra datorer dit utan låser in dom här på hotellet istället (det rimmade, haha). Detta innebär att vi kommer försöka blogga från ett internet cafè men kommer inte ha möjlighet att lägga upp bilder förrän vi kommer hem, så ni vet. Och är uppdateringen dålig fram tills torsdag(vilket för övrigt är min 25års dag) så har vi bara för roligt för att vilja sitta framför en dator ;) Men självklart kommer vi försöka!
-
Nu ska vi packa i ordning våra fina nyinköpta strandväskor så vi är redo för 4 dagars 25års fest och Songkran fest =)
Hoppas ni alla mår bra där hemma!
-
P.S Vi bor långt ifrån där demonstranterna pangar och har sig och har inte för avsikt att åka dit heller. Så ni behöver inte oroa er! Nu ska vi på mini-semester. D.s
Puss puss / Samantha

Chatuchack

Jaha, idag var vi på Chatuchack. Det är en helgmarknad i Bangkok med 15000 stånd (sägs vara världens största marknad...!) Det gick bra till en början, vi visste att det skulle bli jobbigt med värmen så vi hade laddat upp med vatten...
Chatuchack, en gata av flera...
-
Vi tog oss dit med Skytrain, det är Bangkoks version av tunnelbana som går ovanför vägen istället för under, för er som inte visste det. Mycket effektivt :)
Änsålänge inte alltför varm...
Samantha var laddad och gillar reklamen på stationen
-
Vi blev lite chockade när vi från Skytrain såg hur stort området var, men vi gav oss in i folkmassan och alla marknadsstånd och försökte ta in allt. Det var kläder, blommor och växter, djur, hattar, mat, väskor, prydnader och mycket mer! Värmen var svår att hantera till en början. Man började svettas och svettas och svettas. Tillslut fanns det inte ett ställe på kroppen som inte var dränkt i svett så då var det bara att acceptera situationen och köpa vatten i massor. Sammanlagt drack jag och Samantha åtta liter vatten på de ca fyra timmarna vi var där utan att bli kissnödiga (vilket var tur eftersom vi då inte hade vetat vart vi kunde gå).
Här har vi precis kommit fram
-
Svetten rann och vi försökte inte bry oss om det men när det störde i vår shopping så var vi tvungna att inta åtgärder. Så, vi införskaffade oss svetthandukar som fanns att köpa lite här och där. Dagens investering för välmåendet :) Efter detta så hittade vi också våra strandväskor som vi ska ha med till Koh Samet på måndag så det var bra! Vi tittade också på en massa hattar men tyckte inte det fanns någon bra. Såhär i efterhand hade det nog varit bra med något på huvudet för trots att vi drack en massa så räckte inte det. Den sista tiden på marknaden kände vi oss lite trötta i kroppen och lite yra av värmen. Det var då vi bestämde oss för att åka hem. Det var nog bra för det enda vi orkade med när vi kom hem var att äta lite sen däckade vi i våra sängar. Det är här vi befinner oss nu och konstaterar att vi inte ska till den marknaden på ett tag. Vi får vänta på att MBK ska öppna igen efter demonstranterna för vi kan bara shoppa där det finns luftkonditionering.. ;)
-
Hur som helst så mår vi bra nu och imorgon blir det plugg fram tills inlämningen kl.12 (svensk tid) sen slapp vid poolen och förberedelser inför vår Songkran-semester :)
-
Har det bra! Kram Ida

Projektet

Hej alla!
-
Idag har vi varit på SAS och planerat våra kommande steg framåt i projektet. Alla kanske inte vet vad vi ska göra här i Bangkok på SAS så nu ska jag berätta för er lite kort. Vår C-uppsats, som kommer bli resultatet av hela vistelsen här, kommer behandla ledning och ledarskap. Fokus ligger på skandinaviskt ledarskap då det enligt flera olika källor sägs vara ett framgångsrikt koncept. Anledningen till att vi är just på SAS i Bangkok är för att vi vill se hur en skandinavisk ledning fungerar i Thailand på ett skandinaviskt företag. Alltså en jämförelse mellan skandinaviskt och thailändskt ledarskap och hur de påverkar varandra på olika sätt. Resultatet kommer bli olika rekommendationer till företag som vill etablera sin verksamhet i Thailand. Vi ska intervjua olika personer på SAS för att höra vad de tycker och tänker om ledningen på företaget. Idag gick vi igenom frågorna med Håkan, han tyckte att allt såg bra ut så nästa fredag ska vi hålla i ett ledningsmöte och berätta vilka vi är och vad vi ska göra för att sedan påbörja alla intervjuer veckan efter det. Vi är på gång och allt känns bra med arbetet så tro inte att vi bara ligger o göttar oss i solen hela dagarna... :)
-
Som de flesta av er redan vet så fyller Samantha 25 när vi är här, 15:de april. I samma veva är det Songkran i Thailand. Det är deras nyår och man kan likna uppståndelsen som julen hemma. Det firas genom att man sprutar vatten på varandra för att vara ren inför det nya året. Hela Songkran är som ett stort, stort vattenkrig. Detta sker under nästa vecka och tydligen åker de flesta ifrån Bangkok under denna helg och butiker och företag har ledigt. Vi trodde att allt festande skulle vara i Bangkok... Så nu är vi inbokade på ett hotell på Koh Samet, en ö utanför Bangkok för att fira Samanthas födelsedag och Songkran såklart med alla turister och thailändare som också flytt storstaden :) Det blir som en liten minisemester, väldigt skönt ;)
-
Vad gäller "red shirts" så håller de sig mestadels vid de stora shoppingcenterna vilket gör att vi inte kan åka dit (till Samanthas stora besvikelse). Bara man håller sig därifrån så är det ingen fara i Bangkok :) Stämningen är lättsam när "red shirts" drar förbi i sina överlastade bilar längs Sukhumvit. Folk vinkar, hejjar och skrattar. Man kan likna stämningen som när det är studentvecka hemma. Folk åker runt i bilar, är lite berusade, skriker och visslar lite ;) (men vi blandar oss inte i för er som nu blev oroliga, vi håller avstånd).
-
En sak till, toapappret här är under all kritik! Det är tunt, skört och fastnar...Tolka det sista hur ni vill men jag och Samantha konsumerar två rullar på en dag, så dåligt är pappret. Det är det enda man kan klaga på ;)
-
Annars mår vi bra :) Samantha vet jag inte riktigt... Hon har två kvällar i rad gått in i väggen påväg till toan! Verkligen gått rätt in i den och typ studsat tillbaka! Hon är konstig min rumskompis...men jag har kul åt henne och tycker om henne ändå, haha!
-
Ha det bra allihopa!! Kram Ida
-
Ps. Mormor, mamma berättade om påskmiddagen och om tvillingarna som vände uppochner på lägenheten med vatten och allt...hahaha, saknar släkten! Ds.

JAAA!!!!

Vi vill bara meddela er där hemma att vi båda har klarat metodtentan!!! Det känns så otroligt bra och detta firade vi naturligtvis på lilla baren/restaurangen tvärs över gatan.
Våra drinkar som vi firade med :)
-
Vi åt även vår middag vid poolen ikväll, vilket var väldigt trevligt. Det blev varsin pizza.
-
Såå, inte det längsta och mest givande inlägget men ni ser i allafall att vi har det bra. Imorgon har vi möte med Håkan på SAS igen, då vi ska gå igenom lite intervjufrågor samt vår presentation för hans ledning. Mer om det imorgon!
-
Puss kram/ Samantha

Tisdag? Eller...

Hej på er där hemma!
-
Dagarna flyter på och ibland är det svårt att hålla koll på vilken dag det är. Men efter lite eftertanke har jag (Samantha) konstaterat att det är tisdag =) Idag har varit en lugn dag, och med tanke på hur lugna de andra dagarna har varit så har denna varit riktigt lugn. Jag har varit rastlös...
-
Varje morgon är det någon (housekeeping) som skjuter in Bangkok post under vår dörr så som den vuxna kvinna jag är läser jag morgontidningen som sig bör, hahahaha. Där stod det att demonstranterna idag skulle flytta sig till 11 nya ställen för att sätta ytterligare press på regeringen och givetvis var ett av de ställena väldigt nära oss. Genast tänkte jag att- "Jaha, snart kan man inte röra sig nånstans i denna stan...suck" och då tog vi beslutet att vi skulle ligga vid poolen idag ( i skuggan med sf50, så du behöver inte oroa dig pappa) och sedan plugga lite...Och det va helt ok! Men senare på kvällen (läs nyss) när vi skulle ut och äta var ju jag lite nyfiken på om demonstranterna verkligen var på gatan som ligger ett stenkast från oss. Så sagt och gjort knallade vi ner mot den korsningen där dom skulle vara (vi letade mest efter ett ställe där vi kunde måla naglarna men utan framgång) och där fanns inte en enda rödklädd kotte och trafiken flöt på som den skulle, så det var ju skönt!
-
Vi vände tillbaka upp mot hotellet igen för vi hade redan bestämt att vi skulle äta på en liten liten restaurang precis mittemot hotellet. Maten var riktigt god med en riktigt trevlig ägare som jag inte tror skulle kunna se arg ut även om han försökte. Han skrattade åt oss när vi sa att det va varmt ikväll och han skrattade när vi sa att vi va mätta. Han va riktigt go och där kommer vi garanterat äta igen! Billigt var det dessutom, så dricks fick han med =) De enda demonstranterna vi har sett idag var när vi satt och åt, och de hade riktigt roligt (de var nog allt annat än nyktra och verkade glada). Först är bilder där vi sitter inne i restaurangen men sen flyttade vi ut då det var så himla varmt. Men det va lika varmt där ute så vår lilla bordsflytt var onödig...
Ida va på...detta humör idag =)
Hotellskylten från restaurangen, haha.
Ida utanför restaurangen (vi glömde ta ett på mig, men ni ser ju iaf hur vi satt)
-
Nu ska jag kolla lite på tv och störa Ida som gör nått på datorn;). Hoppas ni alla har det bra där hemma.
-
Puss och kram /Samantha

Myshelg

Hej allihopa!
-
Jag och Samantha har haft en myshelg i vårt nya hem. Igår låg vi vid poolen (med solskydd 50!!) och gassade i solen :) På kvällen åt vi på en liten thai-restaurang nära vårt hotell som tydligen skulle ha god och billig mat. Det var mysigt och väldigt god mat så vi var väldigt nöjda!
Mysigt, vi kommer komma tillbaka :)
Samantha var nöjd men fy tusan var varmt det var!
Jag var också nöjd men lika varm! Tur att det fanns en fläkt...
-
Senare på kvällen gick vi hem efter att ha handlat lite smått och gott och myste framför TV:en med en film och "Anna Anka söker assistent" (eller vad det hette) via datorn.
Detta var vi på lördagskvällen :)
-
Idag har vi också tagit det lugnt, allt började med hotellfrukosten som vi hade stooora förväntningar på. Alla infriades, det var en dunderfrukost! Vi begav oss sedan ganska snabbt till poolen och tänkte att idag kan vi nog ta solskydd 30 istället för 50...det gick sådär. Någon av oss blev liiite röd, gissa vem...?
Ni som gissade Samantha har helt rätt...
-
Nu ikväll var vi på Little Italy och åt, det var mysigt och gott men en konstig sak hände. Vi kom in och blev visade till ett bord. Servitören sa inget till oss. Vi bad om att få sitta vid fönstret, han log och sa ingenting. Jag började undra om de verkligen förstod oss. Vi beställde, han sa ingenting. Vi fick mat av en annan servitris, hon sa ingenting utan bara log, så de förstod nog oss ändå. Vi började ändå undra, varför var de så konstiga mot oss, vad var deras problem? Vi upplevde dem nästan lite otrevliga när de inte ens sa hej eller tack... När vi började kolla runt så pratade inte någon personal alls med någon av kunderna. Varför gör man så? Det fyller väl ingen funktion, tur att maten var god i alla fall... På hemvägen lyckades vi pallrade oss in på ett spa-ställe, hoppsan... :) Vi tog båda två fotbehandlingar och fotmassage. (För ca 100 svenska kronor fick vi detta i en timme...) Se så fina vi blev:
-
Nu ska vi bara ligga framför TV:en, imorgon har vi planerat in en massa plugg efter frukosten så vi behöver vila ut ;) Ha det bra där hemma, hörde att det är ganska bra väder hemma?
-
Puss och kram till er alla! /Ida

Rembrandt towers!

Hej hallå igen!
-
Nu har vi checkat in på detta underbara hotell! Visst, man känner sig lite malplacerad för att det är mest fint folk som bor här men, vem säger att Ida och jag inte är fina ;) Hur som helst var det i rätt tid som vi flyttade, i alla fall tycker ni föräldrar nog det. Det är nämligen så att inte nog med alla glädjeflickor och droger som invaderade Soi 4 som vi bodde på, nu har tydligen demonstranterna tagit sig dit, eller till Nana men det är typ samma. Detta hade vi ingen aning om utan fick höra det när vi höll på checka ut från Woraburi. Den trevliga killen som körde oss till Rembrandt skrattade när jag frågade om det var farligt att vistas där nu men det känns nog bra för alla att vi har kommit ifrån glädjeflickornas gata...
-
Såhär har vi bott de senaste dagarna, och det har inte varit så farligt ändå. Men aningens osäkert...
-
Nu undrar ni säkert hur vi ska bo resten av vår tid här i Bangkok, och det gott folk ska vi visa er =)
Som ni ser så är det en himla uppgradering Håkan har fixat åt oss och vi är såå glada!
-
Förresten så använder inte jag (Samantha) min mobil här då vi har köpt ett Thailändskt nummer som vi istället använder i min mobil. Numret är +66(0)865040266 som ni kan använda i akuta fall eller så, då vet ni att ni kan få tag på oss. Sedan ligger hotellet på Soi 18 Sukhumvit, så ni vet exakt var vi är.
-
Till Anonym: Vi kommer lägga upp en beskrivning av projektet senare, nu vill vi bara ner till poolen ;)
-
Puss och kram till er alla där hemma! Glad Påsk! // Samantha
P.s Ida mår bra, hon ligger i sängen och äter godis så jag fick sköta bloggandet denna gång ;)

Sista timmarna på Woraburi

Snart ska vi checka ut och åka till vårt nya "hem". Känns ganska overkligt att bo så himla flott! Och ni skulle ha träffat han som var manager! Han är svensk men har bott i Thailand i över 30år och va som en blandning av Carl-Jan och Nalle (nu kanske det inte är alla som vet vem dessa är men googla Nalle+club goa och Carl Jan så bör dessa lirare komma upp). Hur som helst är vi tacksamma för att vi får bo där =)
Hoppas ni alla har en mysig påsk där hemma och att ni har fint väder! Jag saknar er alla men njuter av den "korta" tid vi har här!
Puss puss och kram/ Samantha

Woraburi

Tyvärr så är uppkopplingen på detta hotell inte det bästa så vi har inte kunnat ladda upp fler bilder än dessa två. Dessa är från vårt nuvarande hotell Woraburi som har varit helt ok ändå, men inget man vill bo på i två månader då det inte ligger i det bästa området som finns. För att uttrycka oss milt kryllar det av glädjeflickor och har även blivit varnade för att det förekommer en hel del droger här.
Detta var inget vår handledare Håkan tyckte om (att vi bor i detta område) så han har nu använt sina kontakter och ordnat så vi ska få checka in på ett hotell som heter Rembrandt tower från och med imorgon. Bilder kommer så fort kommit i ordning och vi tror och hoppas även att uppkopplingen kommer vara mycket bättre där så ni får se hur vi bor!
Annars har vi varit till kontoret idag, till SAS alltså för första gången och det kändes riktigt bra. Vi träffade några av de anställda men var mest där för att träffa Håkan och gå igenom vår "plan". Det kändes bra och vi kommer få sitta på kontoret i framtiden och jobba därifrån.
Nu är det helg och vi ska använda den till att boa in oss i vårt nya rum och plugga inför nästa avstämning med Håkan. Ha det bra därhemma och glad påsk!!
Kram /Ida & Samantha

RSS 2.0