Framme!

Efter mycket om och men är vi framme :) Allt började på tåget till Alvesta, det gick fort och bra trots tunga väskor, för hur packar man egentligen för två månader?? När vi kom på X2000 till Kastrup kändes allt bättre, i alla fall efter vi kunnat lägga bort de stora väskorna. Vi fick checka in tidigt och gick runt och kollade lite. Vi var medvetna om att det skulle bli mycket väntetid och när boardingen enligt planeringen skulle påbörjas fick vi reda på att det var fel på lufttrycket i kabinen och något i den vänstra vingen skulle svetsas... Två timmar blev förseningen tillslut men vi var glada ändå. När vi satt och väntade i gaten såg vi en man som kollade på oss, vi reagerade men tänkte inte mer på det. Efter ett tag kom mannen fram och frågade om någon av oss hette Ida? Vi blev överraskade och började skratta, mannen presenterade sig som Håkan Olsson (vår kontaktperson i Thailand!). Vi pratade en massa vilket fick tiden att gå fortare, det var trevligt och oväntat.
-
När vi var cirka två timmar från inflygningen till Bangkok kom en norsk flygvärdinna och mumlade något och det enda vi lyckades urskilja va "cockpit" och "fort", ja tyckte vi och flög upp ur våra stolar och struttade glatt genom flygplanet fram till cockpit (det bör även tilläggas att man inte släpper in någon där sedan 9/11 så vi kände oss malliga, typ). Där satt ju såklart kaptenen och styrman (heter det så?) och skojade friskt om hur thailändarna inte kunde uttala "r" och "l"....Loger (ist för Roger) var tydligen dagens skämt...Detta va naturligtvis Håkans verk, då vi under vår väntetid i gaten på något sätt kom in på att det va så roligt för barn att gå fram dit..Men det tyckte även vi =) Det var även Håkans trevliga chaufför som såg till att vi kom fram till hotellet. Håkan var också noga med att påpeka att vi fick ringa honom hur mycket vi ville vilken tid som helst på dygnet, det känns bra :) Dessutom har Håkan gett oss tydliga instruktioner, på en karta, vart vi får röra oss i stan och var vi verkligen inte får vara så ni vet det där hemma.
-
Hotellet fungerar bra som det är nu men inget vi kan vara på i två månader så vi ska leta nytt i veckan. På fredag har vi möte med Håkan på kontoret för att påbörja arbetet så allt känns bra.
Kram från Ida och Samantha!

Uppsala!!

Nu har äventyret börjat och det första målet på vår resa är Uppsala. Detta eftersom vi, som ni alla vet, blivit tilldelade MFS-stipendier vilket betyder att vi ska resa till ett u-land för att genomföra en studie där och på så sätt främja landets utveckling. Inför resan som vi ska göra till Thailand måste vi, enligt SIDA som delar ut stipendierna, genomgå en förberedelsekurs med olika delar. Denna sker för vår del i Uppsala under två dagar (torsdag & fredag). Jag och Samantha bestämde oss snabbt för att åka upp dagen innan (idag) för att shoppa lite i Uppsala :)
Dagen har varit lång och började med att vi flög till Arlanda från Växjö. En kul upplevelse för mig som aldrig varit på Arlanda :) Samantha intog ledarrollen eftersom hon visste mest, då Uppsala faktiskt är hennes hemstad. Jag följde snällt efter och dagen blev lyckad, vi fann både lokalerna där kursen ska ta plats, vandrarhemmet som vi bor på och alla butikerna såklart. Vi köpte lite piroger och pan-pizza på hemvägen från centrum som vi tillagade som middag tillsammans med polacker i det gemensamma köket, väldigt trevligt!
Senare på kvällen anlände killarna från klassen som också ska delta i kursen. Vi bestämde oss snabbt för att gå in till O'Learys i centrum för att äta o dricka lite. (om sanningen ska fram behövdes det lite övertalan från killarna då vi var liiiite trötta och sega efter shoppingen...i-landsproblem tyckte killarna) Väl på O'Learys ångrade vi inte att vi följde med. Det var mysigt fullt med hockey-fans...
Nu är vi i alla fall tillbaka på vandrarhemmet och laddar lite inför kursens början imorgon. Det ska bli...intressant... Imorgon återkommer vi med massa information om kursen ;)
/Ida
Ps. Det kommer att komma upp bilder lite senare, vi glömde kamerakabeln hemma i Växjö...Ds

Hoho!

Nu har vi äntligen skapat en blogg där alla ni nyfikna kan följa våra galna upptåg under vår vistelse i Bangkok!
Njut våra vänner, för det ska vi ;)

RSS 2.0