Chatuchack

Jaha, idag var vi på Chatuchack. Det är en helgmarknad i Bangkok med 15000 stånd (sägs vara världens största marknad...!) Det gick bra till en början, vi visste att det skulle bli jobbigt med värmen så vi hade laddat upp med vatten...
Chatuchack, en gata av flera...
-
Vi tog oss dit med Skytrain, det är Bangkoks version av tunnelbana som går ovanför vägen istället för under, för er som inte visste det. Mycket effektivt :)
Änsålänge inte alltför varm...
Samantha var laddad och gillar reklamen på stationen
-
Vi blev lite chockade när vi från Skytrain såg hur stort området var, men vi gav oss in i folkmassan och alla marknadsstånd och försökte ta in allt. Det var kläder, blommor och växter, djur, hattar, mat, väskor, prydnader och mycket mer! Värmen var svår att hantera till en början. Man började svettas och svettas och svettas. Tillslut fanns det inte ett ställe på kroppen som inte var dränkt i svett så då var det bara att acceptera situationen och köpa vatten i massor. Sammanlagt drack jag och Samantha åtta liter vatten på de ca fyra timmarna vi var där utan att bli kissnödiga (vilket var tur eftersom vi då inte hade vetat vart vi kunde gå).
Här har vi precis kommit fram
-
Svetten rann och vi försökte inte bry oss om det men när det störde i vår shopping så var vi tvungna att inta åtgärder. Så, vi införskaffade oss svetthandukar som fanns att köpa lite här och där. Dagens investering för välmåendet :) Efter detta så hittade vi också våra strandväskor som vi ska ha med till Koh Samet på måndag så det var bra! Vi tittade också på en massa hattar men tyckte inte det fanns någon bra. Såhär i efterhand hade det nog varit bra med något på huvudet för trots att vi drack en massa så räckte inte det. Den sista tiden på marknaden kände vi oss lite trötta i kroppen och lite yra av värmen. Det var då vi bestämde oss för att åka hem. Det var nog bra för det enda vi orkade med när vi kom hem var att äta lite sen däckade vi i våra sängar. Det är här vi befinner oss nu och konstaterar att vi inte ska till den marknaden på ett tag. Vi får vänta på att MBK ska öppna igen efter demonstranterna för vi kan bara shoppa där det finns luftkonditionering.. ;)
-
Hur som helst så mår vi bra nu och imorgon blir det plugg fram tills inlämningen kl.12 (svensk tid) sen slapp vid poolen och förberedelser inför vår Songkran-semester :)
-
Har det bra! Kram Ida

Kommentarer
Postat av: Samantha's Pappa

Sounds like fun. Drinking well - that's good. Try to get some re-hydration salts from the local chemist - ORS / Lona / D-Lyte. Only cost a few baht but stops the giddy/tired feeling. Also immodium type tablets for the proverbials (sheee magmaa!). Remember too that brushing your teeth with tap water, even in the hotel, exposes you to tummy bugs. A can of pepsi by the sink is good, even if it goes flat. Try and get some anti-hystimine tablets in case you meet some sand fleas on the beach!. Alternatively, Tiger Balm cream - but it's quite strong smellwise.

Chelsea beat Aston Villa 2-0 to make it to the FA cup final! Love Pappa

2010-04-11 @ 10:31:06
Postat av: Samantha's Pappa

I went to the doctors yesterday and told him i had Hereditary Diarrhea. He said there is no such thing!!



I said, "Well, its in my genes!! [jeans] .."



Boom! Boom!



2010-04-11 @ 10:37:33
Postat av: Minsta brodern Kalle

Chelsea slog aston villa med 3-0 ;D inte 2-0 jag var bara tvungen att skriva det, om det blev 2-0 låter det ju som om matchen ar jämn.... Det var den inte vad jag har läst ;D.... Nu ska jag slumra in i mitt Chelsea lakan och sova gott, godnatt !

2010-04-11 @ 23:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0