Projektet

Hej alla!
-
Idag har vi varit på SAS och planerat våra kommande steg framåt i projektet. Alla kanske inte vet vad vi ska göra här i Bangkok på SAS så nu ska jag berätta för er lite kort. Vår C-uppsats, som kommer bli resultatet av hela vistelsen här, kommer behandla ledning och ledarskap. Fokus ligger på skandinaviskt ledarskap då det enligt flera olika källor sägs vara ett framgångsrikt koncept. Anledningen till att vi är just på SAS i Bangkok är för att vi vill se hur en skandinavisk ledning fungerar i Thailand på ett skandinaviskt företag. Alltså en jämförelse mellan skandinaviskt och thailändskt ledarskap och hur de påverkar varandra på olika sätt. Resultatet kommer bli olika rekommendationer till företag som vill etablera sin verksamhet i Thailand. Vi ska intervjua olika personer på SAS för att höra vad de tycker och tänker om ledningen på företaget. Idag gick vi igenom frågorna med Håkan, han tyckte att allt såg bra ut så nästa fredag ska vi hålla i ett ledningsmöte och berätta vilka vi är och vad vi ska göra för att sedan påbörja alla intervjuer veckan efter det. Vi är på gång och allt känns bra med arbetet så tro inte att vi bara ligger o göttar oss i solen hela dagarna... :)
-
Som de flesta av er redan vet så fyller Samantha 25 när vi är här, 15:de april. I samma veva är det Songkran i Thailand. Det är deras nyår och man kan likna uppståndelsen som julen hemma. Det firas genom att man sprutar vatten på varandra för att vara ren inför det nya året. Hela Songkran är som ett stort, stort vattenkrig. Detta sker under nästa vecka och tydligen åker de flesta ifrån Bangkok under denna helg och butiker och företag har ledigt. Vi trodde att allt festande skulle vara i Bangkok... Så nu är vi inbokade på ett hotell på Koh Samet, en ö utanför Bangkok för att fira Samanthas födelsedag och Songkran såklart med alla turister och thailändare som också flytt storstaden :) Det blir som en liten minisemester, väldigt skönt ;)
-
Vad gäller "red shirts" så håller de sig mestadels vid de stora shoppingcenterna vilket gör att vi inte kan åka dit (till Samanthas stora besvikelse). Bara man håller sig därifrån så är det ingen fara i Bangkok :) Stämningen är lättsam när "red shirts" drar förbi i sina överlastade bilar längs Sukhumvit. Folk vinkar, hejjar och skrattar. Man kan likna stämningen som när det är studentvecka hemma. Folk åker runt i bilar, är lite berusade, skriker och visslar lite ;) (men vi blandar oss inte i för er som nu blev oroliga, vi håller avstånd).
-
En sak till, toapappret här är under all kritik! Det är tunt, skört och fastnar...Tolka det sista hur ni vill men jag och Samantha konsumerar två rullar på en dag, så dåligt är pappret. Det är det enda man kan klaga på ;)
-
Annars mår vi bra :) Samantha vet jag inte riktigt... Hon har två kvällar i rad gått in i väggen påväg till toan! Verkligen gått rätt in i den och typ studsat tillbaka! Hon är konstig min rumskompis...men jag har kul åt henne och tycker om henne ändå, haha!
-
Ha det bra allihopa!! Kram Ida
-
Ps. Mormor, mamma berättade om påskmiddagen och om tvillingarna som vände uppochner på lägenheten med vatten och allt...hahaha, saknar släkten! Ds.

Kommentarer
Postat av: Robin

Ja ni behöver ju verkligen en "semester" till =)



Jag har en lösning till toapappret. De har ju ett mycket miljövänligt alternativ "...-duschen"

2010-04-09 @ 11:13:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0