Koh Samet!

Vi har haft det riktigt bra och kul på Koh Samet men det är skönt att vara "hemma". Idag har vi varit på möte på SAS så vi kastades in i verkligheten efter vår minisemester. Nu är vi igång och har bokat in intervjuer inför nästa vecka. Allt känns bra men nu blir det helg ;)
-
Vi åkte buss i 3,5 timmar för att komma till hamnen Ban phae. Därefter tog vi båten i 30 minuter för att komma till Koh Samet.
-
På bussen till Ban phae
-
Framme i Ban phae, i bakgrunden syns "bryggan" till piren...
-
Vi åkte en större båt men denna kille tog sig till ön på sitt hemmasnickrade vis
-
Här bodde vi, måndag till torsdag. Våra grannar var svenska och pratglada... ;)
-
Det var fint och alldeles lagom stort
-
-
Vägen ner till stranden, ca 100 meter
-
Det var varmt!
-
Det var en massa hundar på stränderna, de letade efter minsta lilla skugga de kunde hitta och la sig där
-
Vi köpte saronger, ett mycket bra plagg när det är så varmt!
-
Detta var första heldagen (tisdag) som vi var på Koh Samet och vi tog det lugnt. På kvällen åt vi och gick runt för att kolla läget. Det var första dagen på Songkran (vattenfestivalen) men vi märkte inte av det så mycket utan fick bara lite vatten på oss. Dagen efter gick vi ut och träffade en massa kul folk. Tyvärr tog vi inte med kameran men nu i efterhand var det nog bra för vi blev dränkta i vatten! Vi hade riktigt kul och deltog i vattenkriget vilket fick sina konsekvenser. Vi träffade en kille som heter Luis, han kommer från USA och hade kamera med sig så vi ska få bilder av han snart. Då lägger vi nog upp några här :)
-
När vi skulle åka hem kändes det bra att lämna och komma tillbaka till Bangkok. Vi tog båten tillbaka i värmen och den var proppfull, antar att fler än vi ville hem eftersom Songkran nu var slut. När vi kom på bussen och hade åkt nästan halva tiden small det till och bussen rökfylldes... Ååååånej, tänkte vi (även om det tog tid för oss att fatta att det var däcket som hade sprängts...) Alla gick av och vi hade inte en aning om vad som skulle hända, de kunde väl inte köra vidare med detta?
-
-
Det var det "inre" däcket som sprängts, det andra var helt.
-
Såhär glada var vi
-
Efter ett tag gav de tecken om att alla skulle gå på och då hade de bankat tillbaka sladdar och luckor som lossnat och körde vidare i ca 30km/h. Det började smälla en massa i hjulhuset men vi stannade inte. Tillslut kunde vi inte köra längre så chauffören stannade och en annan buss kom som vi hoppade på. Det bör nämnas att vi var en full buss och bussen vi fick byta till var halvfull så det blev lite trångt.
-
Allt gick bra tillslut ändå och vi är glada över att vara tillbaka i Bangkok!
-
Kramar till er hemma i Sverige, vi hör att det är fint väder hemma :) /Ida

Kommentarer
Postat av: Elisabeth, Idas mamma

Roligt att ni är tillbaka på bloggen igen. Det verkar som ni fick en trevlig ledighet på Koh Samet.

2010-04-16 @ 15:58:09
Postat av: mostet irene

oj vad ni har det bra, jätte roligt att läsa er blogg .kram

2010-04-17 @ 08:16:05
Postat av: Kethy

Vilka stränder! Ni ser ut att må bra och har börjat få färg på er också. Själv sitter jag vid köksbordet och försöker skriva, går bra för det är mulet, kallt och blåsigt här. Har ni hört om flygkaoset i Europa på grund av vulkanutbrottet på Island? Kramar/mamma Kethy

2010-04-17 @ 11:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0